Forum za kvalitetno udomiteljstvo djece-udomitelji za djecu,

projekt: SPLAV- smanjimo plastične vrećice

 

U doba globalne pandemije kada je virus taj kojeg gledamo kao najvećeg neprijatelja, ne smijemo zaboraviti i na još jednu opasnost koja nam prijeti. Ta opasnost je zagađenje i uništenje našeg planeta. Jedan od najvećih faktora zagađenja planeta je upotreba plastičnih proizvoda, konkretno, plastičnih vrećica.

Iako su plastične vrećice dio svakodnevice većine nas, vrijeme je da se to promijeni. Plastične vrećice teško se recikliraju, i zbog toga velika većina njih završi u prirodi. Zbog nemogućnosti razgradivosti često završe u tlu, morima, rijekama ili pak probavnom sustavu životinja koje ih zamijene za hranu. Postoje bolje alternative plastičnim vrećicama koje bi svatko od nas trebao početi primjenjivati u svom životu.

Projektom SPLAV- smanjimo plastične vrećice, Forum za kvalitetno udomiteljstvo djece uz veliku podršku i sponzorstvo Ine i njihove inicijative „Zeleni pojas“ želi educirati djecu iz udomiteljskih obitelji svojih udruga članica o štetnosti plastičnih vrećica tj. dobrobiti njihovih alternativa. Pripremili smo niz kreativnih aktivnosti za djecu na kojima će svatko od njih dobiti svoje platnene torbe i vrećice koje će oslikati po svojoj želji te ponijeti kući i koristiti u svojem svakodnevnom životu. Na aktivnostima će i svatko od njih naučiti nešto više o štetnosti plastičnih vrećica i važnosti onih platnenih. Njihove platnene torbe će simbolično predstavljati splav koju oni grade kako bi plovili u bolju budućnost. Također, u izradi je i online edukativna knjižica o ovoj temi koja će biti dostupna svima.