HGSS Stanica Vinkovci za svoj je  projekt „EKO AKCIJA – ČIŠĆENJE KUPALIŠTA BANJA“ dobila Ininu podršku kroz ovogodišnji program Zeleni pojas u sklopu kojeg je kompanija provela natječaj za sufinanciranje ekoloških projekata lokalnih zajednica.

Dva umjetna jezera nastala iskopavanjem gline za proizvodnju opeke i crijepa dragocjen su izvor osvježenja u vrućim ljetnim mjesecima koji nema baš svaki grad. Već dulji niz godina taj se prostor sustavno uređuje te je od jezera obraslih šikarom postao kupalište koje nazivaju i vinkovačkim Jarunom ili morem..

Projektnim prijedlogom ulaže se u kupnju ronilačke opreme s kojom će HGSS Vinkovci u suradnji s Ronilačkim Klubom Vinkovci provesti tri akcije čišćenja kupalište od sitnog i krupnog otpada.  Prikupljeni otpad će se zbrinuti na odgovarajući način, a ovom akcijom, očistiti cca 150.000 m2 površine vode, čišćenje u tri navrata.

Održivost projekta postiže se povećanom sviješću javnosti usmjerenom na očuvanje i zaštitu okoliša. Stjecanjem iskustva na projektu, osigurana su dodatna primjenjiva znanja, ostvaren transfer znanja među svim dionicima u zajednici i šire, što će kroz duže razdoblje dati doprinos povećanju aktivnog participiranja i zalaganja za neprekidno ulaganje u zaštitu okoliša.

Očekivana realizacija projekta je svibanj-studeni 2021.

HGSS Stanica Vinkovci ovim projektom koristi svoja znanja, vještine i resurse za poboljšanje životnog okruženja, a sve zahvaljujući Ininom Zelenom pojasu  koji će im u tome i pomoći. Članovi HGSS Stanice Vinkovci ponosni su što je ovaj projekt prepoznat kao vrijedan.

„Veselimo se novom projektu i zahvalni smo što nam je INA kroz svoj program Zeleni pojas dala priliku da unaprijedimo svijest javnosti te je usmjerimo ka očuvanje i zaštiti okoliša u lokalnoj zajednici“, izjavio je pročelnik HGSS Stanice Vinkovci Zlatko Becić.