Udruga za zaštitu i razvoj Orebića te očuvanje povijesne jezgre i obale “Udruga za Orebić“ u travnju ove godine realizirala je projekt „Zeleni Pelješac – vratimo opožarenom Pelješcu zeleni sjaj“.

Projekt je sufinanciran kroz natječaj Zeleni pojas 2016. i uključio je sadnju mediteranskog bilja  na javnim površinama na području općine Orebić koje je 2015. godine poharao nezapamćeni požar progutavši više od 3500 hektara šume, raslinja i nekoliko objekata te iza sebe ostavio veliku štetu.

Realizacijom Projekta posađeno je gotovo 500 sadnica na 2,5 h opožarenog područja Općine Orebić, a predsjednica Udruge za Orebić, Alda Štuk Kerševan istaknula je da je ovaj projekt od iznimne važnosti za cjelokupnu lokalnu zajednicu poluotoka Pelješca i Općine Orebić, ali i mnogobrojne turista koji u ljetnim mjesecima posjećuju Pelješac.

Predsjednica Udruge zahvalila se Ini i zelenom pojasu na  financijskoj podršci, a  svima koji su bili uključeni u realizaciju projekta na njihovom nesebičnom angažmanu:”Uz „Udrugu za Orebić“, u Projektu su sudjelovale i Općina Orebić te mjesni odbori Trstenika, Pijavičine i Potomja. Vrijedni volonteri navedenih mjesnih odbora posadili su sadnice: tamarisa, masline, ljute naranče, lavande, ružmarina, maginje i ljetnica u njihovim mjestima, a ovim se putem još jednom zahvaljujemo svima na suradnji i potpori te se nadamo da će ove sadnice mediteranskog bilja doprinijeti još većoj ljepoti malih pitoresknih mjesta u unutrašnjosti Pelješca”.