Prošlogodišnji Zeleni pojas natječaj po prvi je puta u odabir zelenih projekata uključio i fanove Inine Facebook stranice .

Sve zaprimljene Zeleni pojas 2016. projekte evaluiralo je povjerenstvo sastavljeno od stručnjaka iz područja zaštite okoliša, prirode i održivog razvoja, predstavnika akademske zajednice te predstavnika Ine. Povjerenstvo je odabralo 17 projekata za sufinanciranje te četiri dodatna projekta za koje glasovali Facebook fanovi. Fanovi su najviše glasova dali projektu „Poučno-edukativna staza rijeke Krke“ u organizaciji Ekološke udruge Krka iz Knina i ovaj je projekt bio sufinanciran zajedno s preostalih 17 odabranih projekata iz prošlogodišnjeg natječaja.

Ekološka udruga Krka realizirala je Facebook pobjednički projekt tijekom svibnja ove godine kada je uređen teren obale rijeke Krke te postavljena edukativna ploča, klupe, stolovi, koševi za smeće i mini Zeleni otok. U sklopu projekta „Poučne-edukativne staze“ održana je i radionica za osnovnoškolsku djecu na temu zaštite okoliša i prirode na kojoj su djeca informirana o rijeci Krki s posebnim naglaskom na biljni i životinjski svijet rijeke.

Budući da je prošlogodišnja Zeleni pojas Facebook inicijativa bila vrlo uspješna –  angažirala je veliki broj članova Inine FB zajednice i realizirani projekt je polučio opipljive zelene rezultate na obali prekrasne Krke, INA je i ove godine odlučila ponoviti Facebook glasovanje.

Ovogodišnje FB glasovanje traje do 10. srpnja i ovim vas putem pozivamo da posjetite Ininu službenu Facebook stranicupotražite Zeleni pojas aplikaciju te svojim zelenim likeom podržite jedan sljedećih projekata: uređivanje obale Dunava, uređenje i opremanje zelenih površina DVD-a Babinec ili projekt Saveza izviđača Hrvatske Živimo s prirodom.

Sveukupni rezultati Ininog natječaja za sufinanciranje „Zeleni pojas 2017.“ bit će objavljeni na web stranici tijekom srpnja.