Ovog je proljeća finaliziran projekt Udruga žena Suha Katalena pod nazivom „Zajedno do zelenog osmijeha“  koji je odabran je u sklopu Zelenog pojasa 2017. godine. Projektom je uređeno dječje igralište  u Suhoj Kataleni u blizini Društvenog doma. Tako su najmlađi mještani Suhe Katalene danas s radošću dočekali postavljanje novih sprava na dječjem igralištu. Postavljene su ljuljačke, vrtuljak, gljive za preskakanje  i koševi za smeće.

Projekt „Zajedno do zelenog osmijeha“ započeo je u listopadu 2017. godine a od tada su vrijedne članice Udruge žena Suha Katalena  zajedno s mještanima pripremile teren za uređenje dječjeg igrališta na površini od 650m² – posijano je 8 kg trave, zasađeno 100 maćuhica, 20 grmova Lovor višnje i 2 stabla Catalpe.
„Cilj projekta je svakako ostvaren – poboljšana je briga o okolišu u kojem će se djeca Suhe Katalene zabaviti i kroz igru učiti o prirodi koja ih okružuje.“ rekla je Gabriela Kralj Bartovčak , predsjednica Udruge žena Suha Katalena.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 22.000,00 kuna od kojih 17.000,00 kuna sufinancira INA – Industrije nafte d.d., dok ostalih 5.000,00 kuna sufinancira Grad Đurđevac koji je također prepoznao potrebu za uređenjem dječjeg igrališta u Suhoj Kataleni te dao svoj doprinos.