Oko 200 vukovarske djece odazvalo se na volontersku akciju za uređenje cvjetnih žardinijera na jednoj od najljepših lokacija u Vukovaru koja je provedena u okviru programa Zeleni pojas.

Prekrasna vukovarska šetnica uz Dunav dana 11. travnja bila je prožeta veseljem, zvonkim smijehom i cvjetnim bojama proljeća. Malene ručice dobro raspoloženih i vrijednih Vukovaraca spremno su se uhvatile u koštac s ašovima i motikama te praćeni instrukcijama stručnjaka iz gradske komunalne tvrtke zasukali rukave kako bi prije kiše zasadili nekoliko stotina trajnica, drvaca i manjih grmova koje će vukovarsku šetnicu učiniti još ljepšom.

Riječ je o projektu Europskog doma Vukovar, koji se javio na Zeleni pojas natječaj 2018. godine i svojom kvalitetom zaslužio iznos od 20.000 kuna za uređenje četiriju žardinijera na šetnici uz Dunav.

„Današnja aktivnost dio je projekta “Zajedništvom za zeleni pojas” kojemu je nositelj Europski dom Vukovar u partnerstvu s Gradom Vukovarom i komunalnom tvrtkom “Komunalac”, a sredstva smo dobili zahvaljujući Ininu natječaju Zeleni pojas. Riječ je o nastavku akcije koju smo održali 2017. godine kada smo krenuli s uređenjem prve tri žardinijere na ovoj šetnici. U nastavak projekta preko Zelenog pojasa uključili smo cijelu zajednicu, a našem pozivu da pomognu u realizaciji akcije odazvala su se oba vukovarska dječja vrtića, pet osnovnih i tri srednje škole te nekoliko udruga“, kazala je Nevena Prodanić, voditeljica projekta iz Europskog doma Vukovar.

Cijelu atmosferu s volonterske akcije pogledajte u filmu.

Vijest je djelomično preuzeta s portala:
https://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/promo/clanak/id/599565/mali-vukovarci-uljepsali-svoj-grad ; piše: Nikola Patković; foto Emica Elvedji/Hanza Media