Skloništu za životinje “PRIJATELJI” djeluje od 2001. godine sa svrhom zaštite, zbrinjavanja i udomljavanja napuštenih životinja na području cijele Međimurske županije. Trenutno skrbe za preko tristo pasa, kako štenaca i mladih pasa, tako i odraslih pasa.

Prostor Skloništa prostire se na 20.000 m2 no zbog nedostatnih financijskih sredstava, dio prostora nije bio iskorišten, odnosno dovoljno uređen.
Financijska podrška Zelenog pojasa omogućila je da se uredi dvorište, boksovi za pse, prostor za istrčavanje pasa i park za pse, a dana 17. svibnja 2017. godine Inin Klub volontera organizirao je i volontersku akciju u sklopu koje je 25 Ininih volontera svojim radom pomoglo članovima Udruge da realiziraju projekt uređenja.

Predstavnici Skloništa zahvalili su Ininim volonterima na dolasku, a ovdje prenosimo i njihove dojmove koje su objavili na svojoj Facebook stranici:

Danas je u našem skloništu bio jako veseo i aktivan dan. Čak 25 volontera naše velike naftne kompanije stiglo je pomoći nam u poslovima koje obavljamo svaki dan.
Puno su se naradili, puno su nam pomogli, a najljepši nam je bio komentar jedne volonterke: “Volim životinje i kad sam došla, rastužilo me koliko je napuštenih životinja ovdje u azilu. No sada, na kraju naše volonterske akcije, osjećam se izvrsno je smo im pomogli da im život bude ljepši!” Eto, time je upravo opisala osjećaj koji svi volonteri imaju kad naprave nešto ovako divno kao danas ekipa iz Ine.

Veliko, veliko hvala!