Uz Ininu financijsku pomoć obnavlja se park u Gunji u kojem je poplava, prije gotovo dvije godine, u potpunosti uništila oko 250 različitih biljnih vrsta.

Gunja, 28. travnja 2016. – Uz Ininu financijsku pomoć obnavlja se park u Gunji u kojem je poplava, prije gotovo dvije godine, u potpunosti uništila oko 250 različitih biljnih vrsta. Zasluge za to idu Društvu osoba s invaliditetom iz Gunje koje je lani prepoznalo mogućnosti Ininog programa „Zeleni pojas“ te je uspješno prijavilo svoj projekt obnove parka pod nazivom „Voda odnijela, INA donijela“.

U vraćanje starog sjaja parku u Gunji uključio se i Inin Klub volontera čiju su članovi sudjelovali u sadnji bilja, postavljanju novih klupa te obnavljanju pješačkih staza. Cilj ovog zajedničkog projekta Ine i Društva osoba s invaliditetom ima i edukativnu notu. Naime, park se nalazi u neposrednoj blizini osnovne škole u Gunji pa će obnovljeni prostor biti iskorišten i za učenje djece o različitim vrstama bilja i njihovoj koristi. Također, prostor za šetnju moći će iskoristiti i veći broj starijeg stanovništva koji živi u neposrednoj blizini parka, ali i svi ostali ljubitelji boravka u prirodi.