Odgajatelji  vrtića „Bakar“ vrijedno rade na raznim poljima, a njihov trud prepoznala je i komisija Ine koja je prijavljeni projekt odgajatelja vrtića Škrljevo „Zeleno na najjače“ nagradila s 10.000,00 kuna.

U sklopu projekta, realizirat će se nabavka spremnika za otpad koji su prilagođeni dječjoj dobi kako bi se kod djece intenzivnije potakla osjetljivost na okoliš, ali i razvijale daljnje pozitivne navike u postupanju s otpadom. Spremnici za otpad bit će u obliku raznih životinja kako bi djeci bili što zanimljiviji. Dječji vrtić Škrljevo bit će prvi vrtić u gradu Bakru koji ima dvorište opremljeno eko spremnicima i potiče takav način zbrinjavanja (i smanjivanja) otpada.

Osim spremnika za otpad koji će biti u dvorištu, na vrtićki parking postavit će se i stalci za bicikle kojima će se moći koristiti djeca i roditelji, korisnici našeg vrtića, ali i svi članovi lokalne zajednice.
Obzirom na status Eko vrtića, odgajatelji potiču roditelje i djecu na dolaske u vrtić biciklima, odnosno bez motornog prijevoznog sredstva, a stalci će dodatno motivirati korisnike vrtića za takav način prijevoza koji pozitivno utječe na zdravlje, ali i na očuvanje okoliša.
Projekt će biti realiziran tijekom pedagoške godine 2018./2019. uz financijsku podršku Ine te pomoć INA Kluba volontera.