Udruga „Smiješak za sve“ u sklopu svog projekta „Šuma nas zbližava i spaja“ dovršila je opsežne radove na uređenju park šume nadomak Centra za rehabilitaciju Stančić u Dugom Selu. Iako okruženi predivnom prirodom, štićenici tog Centra nisu mogli uživati u njezinim blagodatima jer je šuma postala mjesto za ilegalno odlaganje otpada s obzirom na to da je obrasla u gusto raslinje.

Zahvaljujući potporama dobivenima čak dvije godine zaredom u sklopu Ininog programa Zeleni pojas te entuzijazmu volontera udruge, Ininih volontera, kao i volontera drugih tvrtki, u šumi sada mogu boraviti čak i teško pokretni štićenici. Završene su pješačke staze, očišćeno je nisko raslinje i uklonjene su suhe grane, a saniran je i sav otpad koji se  godinama nagomilao na 1.500 četvornih metara šume. Također, u hladovini drveća postavljene su klupe i stolovi.

Osim toga, odsad će u čistom i uređenom okolišu moći boraviti i lokalno stanovništvo. Time je omogućeno ostvarenje višeg cilja projekta „Šuma nas zbližava i spaja“ – integraciju štićenika Stančića u društveni život zajednice, što je i preporuka Europske komisije. Korov, otpad i nepristupačan teren šume činio je ne samo fizičku, već i socijalnu barijeru koja je pridonijela dodatnoj izolaciji štićenika. Tom su se idejom vodili i volonteri kada su mnogobrojne vikende proveli zasukanih rukava te sada jedva čekaju izvesti štićenike u šetnju njihovom cvrkutavom i uređenom šumom.