Ovogodišnji Zeleni pojas – natječaj za sufinanciranje projekata u području zaštite okoliša i prirode 2017. u organizaciji Ine – Industrije nafte, ponovno je privukao mnoštvo projekata a među nagrađenima je i projekt Saveza izviđača Hrvatske „Živimo s prirodom cijelu godinu“.

Realizacija spomenutog projekta obuhvatila je sufinanciranje ekoloških akcija Saveza izviđača Hrvatske koje su se ove godine prvenstveno usmjerile na organizaciju edukativnih radionica s ciljem osvještavanja djece i mladih o važnosti očuvanja okoliša te zaštiti prirode kao neophodnom resursu za život. U sklopu projekta organizirana je i  eko akcija čišćenja rijeke Kupe te njenog korita, zatim uređenje šumskog puta te ograde mjesnog groblja općine Kamanje i pošumljavanje dijela zagrebačkog parka Maksimir.  Radovi na projektu završili su krajem rujna 2017.

Predsjednik Saveza izviđača Hrvatske, Željko Roglić povodom završetka projekta izjavio je: „Savez izviđača Hrvatske najbrojniji je pokret za djecu i mlade u RH kojim se želi doprinijeti njihovom izrastanju u odgovorne i aktivne članove društva. Izviđački program provodi se u prirodi koliko god je to moguće, jer priroda nudi idealno okruženje za primjenu skautske metode i ostvarivanja svih odgojnih ciljeva. Izviđači kroz svoje svakodnevno djelovanje prenose poruku da zalaganje za prirodu i očuvanje okoliša nikada ne prestaje te da svatko od nas može osobno dati svoj doprinos, upravo kao što je i primjer ovaj projekt.“