Udruga Obala naših unuka kroz svoje aktivnosti potiče očuvanje Jadranskog mora i s tim ciljem od 2015. godine realizira projekt Plava vreća.  Ove se godine Plava vreća provodi u sklopu Ininog programa Zeleni pojas i vreće se besplatno dijele kupcima goriva na Ininim marinskim postajama. Tisak i vreće proizvod su hrvatskih proizvođača, a pakiranje vrećica u posebno osmišljene omote koji prezentiraju cjelokupan projekt, povjereno je štićenicima Centra za rehabilitaciju Rijeka u sklopu njihove radne terapije.

Kako bi se Inini kupci dodatno potakli na prikupljanje otpada na našem moru i  obali, Udruga je organizirala kreativan natječaj kroz koji će nagraditi najkreativnije korisnike plave vreće. Za sudjelovanje u kreativnom natječaju, potrebno je u plavu (ili bilo koju drugu vreću) prikupiti otpad s mora ili obale, snimiti/fotografirati ovaj eko podvig te javno objaviti snimku/fotografiju na društvenim mrežama uz obaveznu oznaku #BlueBagINA (mogu se dodatno staviti i oznake #INAZelenipojas #INAHrvatska ). Osim objave na društvenim mrežama, fotografije se mogu poslati i preko internet stranice https://ina.bluebag.eco/hr/ .

Udruga Obala naših unuka svaki će mjesec (od lipnja do kolovoza) odabrati dvije najoriginalnije objave i nagraditi autora s 500 kn na INA kartici.