Srednja škola Donji Miholjac u suradnji s Poljoprivrednim fakultetom Osijek i OPG Božić sa završetkom školske godine privela je kraju i projekt „Školske pčele medarice“ koji je INA sufinancirala u sklopu natječaja Zeleni pojas 2016.

Zeleni pojas je omogućio da se postojeći školski vrt, voćnjak i povrtnjak obogate začinskim i ljekovitim biljem te da se učenici poljoprivredne grupe predmeta iz Srednje škole Donji Miholjac educiraju o osnovama pčelarstva, odnosno da uz stručno mentorstvo proizvedu svoj med .

Edukaciju su vodili profesori Škole na čelu s mag.ing.arg. Ilijom Obradovićem te  u suradnji s prof. dr. sc. Zlatkom Puškadija koji je kao predstavnik partnera Poljoprivrednog fakulteta Osijek održao teorijska predavanja o pčelarstvu i gosp. Zvonimirom Božićem predstavnikom OPG-a Božić koji je održao predavanja o praktičnom pčelarstvu. Dijelu edukacije pridružili su se i članovi pčelarske udruge „Bagrem“ iz Donjeg Miholjca u čije je članstvo primljena i Škola upravo zahvaljujući realizaciji ovog projekta.

Uz kontinuiranu edukaciju tijekom cijele školske godine, Škola je realizirala i sve potrebne predradnje vezane uz pripremu košnica za prihvat pčela. Tako je sredinom travnja bio obavljen prijam privih rojeva pčela u školske košnice, a početkom svibnja prvo izuzimanje meda (vrcanje meda), koje su učenici uspješno obavili uz stručni nadzor partnera u projektu gosp. Zvonimira Božića i svojih voditelja. Kako saznajemo od mag.Obradovića, projektom je ukupno proizvedeno 10 litara meda na veliko zadovoljstvo svih sudionika u projektu, šire društvene zajednice te posebno učenika Škole kao najaktivnijih sudionika projekta.