Udruga osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji “Maslačak” Križevci je prošle godine u partnerstvu s Gradom Križevcima te u suradnji sa Srednjom gospodarskom školom Križevci prijavila projekt „Maslačak misli zeleno“ na sedmi po redu Zeleni pojas koji je INA 2020. godine provodila s ciljem širenja svijesti o važnosti održivog razvoja. Navedeni projekt obuhvaća funkcionalnu i estetsku prenamjenu travnate površine u blizini prostora kojeg koristi Udruga u zeleni park za korisnike Udruge, odnosno za djecu i mlade s teškoćama u razvoju, osobe s intelektualnim teškoćama i članove njihovih obitelji te djecu iz susjedstva. Park će se urediti kao zeleno edukativno – rehabilitacijsko mjesto na kojem će djeca i mladi s teškoćama u razvoju i osobe s intelektualnim teškoćama provoditi vrijeme, rasti i razvijati se.

Udruga „Maslačak“ Križevci je 15. 4. 2021. organizirala volontersku akciju sadnje stotinu komada lovorvišnje i nekoliko stabala. Nakon obrade tla, posadit će se još nekoliko stabala i ukrasnog zelenila, posijati trava te postaviti klupe koje su, kao i sve sadnice, također financirane putem natječaja koji se provodio u sklopu Zelenog pojasa.
Akciji su se uz članove Udruge, osobne asistente, zaposlenike i roditelje korisnika, uključili predstavnici gradskih vlasti, zatim djelatnici gradskih tvrtki i Srednje gospodarske škole te predsjednik INA Kluba volontera Neven-Pavao Poklepović.