Petnaestak članova INA Kluba volontera 27. lipnja sudjelovalo je u završnim radovima uređivanja atraktivne lokacije na Obali Petra Krešimira IV u Novom Vinodolskom.

Ova, prethodno zapuštena, lokacija je u sklopu natječaja Zeleni pojas 2016. godine pretvorena u dječje igralište na kojem su Inini volonteri izvršili završne radove uređivanja okoliša igrališta te pripreme plaže, koja se nalazi neposredno uz ovo igralište, za sezonu kupanja.

Domaćini su srdačno dočekali volontere, a gradonačelnik Novog Vinodolskog, gospodin Velimir Piškurić povodom suradnje s Inom na Zelenom pojasu izjavio je:

Ograničena sredstva našeg proračuna nerijetko nas sputavaju u poduzimanju prvog koraka pri realizaciji projekata, no Inin Zeleni pojas nam je dao početni vjetar u leđa u ovom malom, ali za grad značajnom, projektu uređenja dječjeg igrališta. Upravo iz tog razloga podržavamo Zeleni pojas te želimo da kao takav nastavi s djelovanjem te da i u narednim godinama potiče lokalne zajednice u našoj zemlji da pokreću zelene inicijative i volonterstvo“.