Tehnička škola Rijeka dobitnik je nagrade za svoj projekt „Zelena oaza – maknimo djecu s betona“ kroz koji će pokrenuti čišćenje javne površine u krugu Škole koja je predviđena za Zelenu oazu.

Uz čišćenje prostora planirana je nabavka potrebnog materijala (beton i cigla, zemlja i vegetacija, materijal za klupe i stolove, spremnici za otpad te materijal za nadstrešnicu).

U drugoj fazi projekta predviđena je raspodjela zaduženja za timove koji će tijekom izvedbe treće faze simultano povoditi dobivene zadatke (Tim 1 – postavljanje putova i zemljane površina prema nacrtu, postavljanje spremnika za selektiranje otpada; Tim 2 – stvaranje zelene površine sadnjom nove vegetacije; Tim 3 – izrada i postavljanje klupica i stolova, izrada i postavljanje nadstrešnice).

U četvrtoj fazi timovi postavljaju završene klupe, stolovi i nadstrešnica.

Osim učenika i nastavnika Tehničke škole Rijeka, u realizaciji projekta sudjelovat će i članovi INA Kluba volontera te roditelji učenika.

Radovi na projektu započeli su sredinom rujna 2018., a završetak projekta i svečano otvorenje očekuje se 30. svibnja 2019.

Ravnatelj Tehničke škole Rijeka Serđo Jadrić, dipl. ing. povodom početka realizacije projekta izjavio je: „Oduševljen sam idejom mojih nastavnika da učenicima pruže ugodan prostor u zelenom okruženju. Priroda djeluje opuštajuće, zelenilo omogućuje djeci da misle jasnije i da se sa stresnim situacijama lakše nose. Stoga mi je zadovoljstvo što ćemo zahvaljujući Ininu doprinosu omogućiti našim učenicima boravak u jednom takvom okruženju, u svakom njihovom slobodnom trenutku. Nadam se da je ovaj projekt samo početak jedne uspješne suradnje.“