U sklopu Ininog projekta Zeleni pojas održana je ekološko-edukativna akcija sanacije ornitološkog staništa Savica na zagrebačkoj Peščenici u organizaciji ronilačkog kluba AdriatiCro Zagreb i ŠRD Pešćenica, a pod pokroviteljstvom Gradskog ureda za energetiku, održivi razvoj i zaštitu okoliša Grada Zagreba.

Zagreb, 15. listopada 2016.- U sklopu Ininog projekta Zeleni pojas održana je ekološko-edukativna akcija sanacije ornitološkog staništa Savica na zagrebačkoj Peščenici u organizaciji ronilačkog kluba AdriatiCro Zagreb i ŠRD Pešćenica, a pod pokroviteljstvom Gradskog ureda za energetiku, održivi razvoj i zaštitu okoliša Grada Zagreba.

Akcija je uključivala čišćenje otpada iz jezera Savica koje su uspješno izvršili ronioci kluba AdriatiCro te čišćenje okoliša koje okružuje jezero u čemu je pomogao INA Klub volontera. Za vrijeme trajanja akcije svi posjetitelji su imali priliku saznati više o važnosti zaštite okoliša i prirode na informativnom pultu, kao i mogućnost da pogledaju i probaju dijelove ronilačke opreme.
Okupljenima se ispred Ine obratila gđa Angelika Brnada, direktorica Ininog Sektora održivog razvoja i zaštite zdravlja, sigurnosti i okoliša koja je naglasila Ininu predanost održivom razvoju i zaštiti okoliša i prirode: „INA je tijekom godina sudjelovala u brojnim projektima i inicijativama usmjerenima na zaštitu okoliša i prirode, a kao dio tih nastojanja prije dvije godine smo pokrenuli naš projekt Zeleni pojas u sklopu kojeg podržavamo civilne organizacije i edukativne ustanove u provođenju ekoloških projekata. Osim što kroz Zeleni pojas osiguravamo financijsku podršku za odabrane projekte, INA Klub volontera također pruža svoju nesebičnu podršku, kao što je slučaj i danas“.