Članovi INA Kluba volontera, među kojima je bio i Zoltán Áldott, predsjednik Uprave Ine, sudjelovali su u volonterskoj akciji uređenja okoliša na otoku Lastovo u sklopu Ininog programa „Zeleni pojas“.

Lastovo, 13. svibnja 2015. – članovi INA Kluba volontera, među kojima je bio i Zoltán Áldott, predsjednik Uprave Ine, sudjelovali su u volonterskoj akciji uređenja okoliša na otoku Lastovo u sklopu Ininog programa „Zeleni pojas“.

U polju Lokavije uređivao se okoliš, sanirali pristupni putovi, obnavljali suhozidi, kosila trava, uklanjala zemlja, trava i nisko raslinje u dijelu vinograda. Vrijedni volonteri i predstavnici Udruge vinara i maslinara obavili su značajan posao kako bi očuvali i zaštitili jedinstvene sorte vina i maslina na ovom području.

Sve je započelo prošle godine kad je Udruga vinara i maslinara “Rukatac i piculja” s otoka Lastova na natječaj „Zeleni pojas“ prijavila svoj projekt: „Uređivanje okoliša Lokve u polju Lokavije i pristupnih ulaznih putova u podnožju naselja Lastova“. Projekt je odobren, a uređivanje otoka, koje INA sufinancira, potrajat će do lipnja ove godine. Inini volonteri odazvali su se pozivu Udruge na zajedničku akciju.