Projekt LAG-a Bura, „Voćni trg u Poljicima“ izabran je za sufinanciranje u sklopu Zelenog pojasa 2018. godine. U sklopu projekta, prenamijenila se površina u centralnom dijelu mjesta i na istoj je postavljen kameni stol i klupe, solarni stalak za bicikle kao i informativna ploča o projektu, a uokolo su posađene smokve. Voćni trg će dobrovoljno održavati lokalni stanovnici, a plodove će svi stanovnici dijeliti ravnopravno po principu koji je poznat u svijetu pod nazivom „food sharing and shared economy“ (dijeljenje hrane i ekonomije). Ovaj model će se kroz projekt pokušati približiti lokalnom stanovništvu kao jedan od mogućih načina održivog razvoja ruralnog područja.

Simboličnim presijecanjem vrpce, Voćni trg otvorio je krajem siječnja 12-godišnji David Babac iz Poljica, učenik OŠ Zadarski otoci u Zadru. David je zbog bolesti kralježnice u invalidskim kolicima, a školu pohađa po redovitom programu.

Povodom otvorenja Trga, voditeljica LAG-a Bura Ana Škara izjavila je: „Kako u Poljicima nema centralnog trga, niti okupljališta za stanovništvo, nastojali smo oživjeti ovaj zapušteni prostor. Voćni trg će služiti kao mjesto okupljališta stanovništva i djece, mjesto zajedničke brige o voćnjaku, a biciklisti će imati prigodno mjesto za odmor gdje će moći i napuniti mobitele, prijenosna računala.“
Ukupna vrijednost projekta je 30.000 kuna pri čemu je INA je sudjelovala s 22.800 kuna, a preostala sredstva osigurala je Općina Vrsi.